Norges förbundskapten riktar kritik mot Kazakstan: "Delar ut medborgarskap som biljetter"

Norges förbundskapten riktar kritik mot Kazakstan: "Delar ut medborgarskap som biljetter"

Norge förlorade sin kvartsfinal mot Kazakstan idag vilket gör att de återigen hamnar i B-gruppen i kommande VM. I Kazakstan spelar många ryska spelare med dubbelt medborgarskap och Norges förbundskapten Igor Prahkt riktar nu kritik mot det i en intervju med Sovsport

Norge överraskade många i VM förra säsongen då man slog Kazakstan och tog sig till A-gruppen, något som var nyttigt för det norska landslaget enligt Igor Prakht.
- Det är viktigt för oss. Det var därför vi var med i Four nations tournament i Söderhamn i december också. Våra spelare behöver vänja sig med de höga hastigheter som de bästa landslagen spelar i, både skridskomässigt och i tänkande. Vi skulle till exempel kunna göra framsteg om vi fick möta Ryssland flera gånger. 

Prenumerera på Nordens största bandymagasin för bara 299 kr

Natten till fredag slog Kazakstan Norge med 1-6 i kvartsfinalen. Norge hade som mål att behålla sin plats bland de fyra bästa även om många inte är förvånade att man förlorade mot Kazakstan som har mängder med spelare från ryska Super League.
- Spelarna i Kazakstan är professionella bandyspelare. Varför spelar inte bara spelare från Kazakstan i landslaget? Mina spelare förstår inte det och jag vet att svenskarna och finnarna också undrar. Om vi skulle kunna dela ut medborgarskap som biljetter så skulle vi kunna ha svenska spelare. 

Igor Prahkt spelade bland annat för Chabarovsk, Volga och Dynamo Moskva under sin karriär som avslutade i den norska ligan. 

Norge-Kazakstan 1-6 (1-3)
Publik: 234, Arena Erofey
Målen: 0-1 Vshivkov, 0-2 Riazanov, 1-2 Jensen, 1-3 Issaliev, 1-4 Issaliev, 1-5 Issaliev, 1-6 Vshivkov

Foto: Igor Zetilo

Han blev utsedd till VM:s bäste spelare

Han blev utsedd till VM:s bäste spelare

3500 i publiksnitt, nystartat herrlag på elitnivå och vägen tillbaka efter konkurs

3500 i publiksnitt, nystartat herrlag på elitnivå och vägen tillbaka efter konkurs