Ännu en bandyhall planeras i Ryssland

Ännu en bandyhall planeras i Ryssland

Bygget i Krasnoyarsk är i full gång och nästa säsong flyttar storklubben Jenisej inomhus. 2020 planeras bandyhallen i Irkutsk att stå klar inför VM och nu planerar även Pervouralsk i Sverdlovsk regionen att bygga. 

Uralsky Trubnik från Pervouralsk har spelat på sin nuvarande arena sedan 1955 och det är den enda arenan i den ryska superligan som inte har konstfrusen is. Klubben är trots det kända för att ha fostrat flera toppspelare som till exempel Rinat Shamsutov, Maxim Chermnykh, Pavel Bulatov och Almaz Mirgazov. Man har också haft flera svenska spelare i klubben som till exempel Kalle Spjuth, Robin Sundin och Jesper Eriksson. 

Nu planerar regionen att bygga en bandyhall med plats för 5 000 åskådare och bygget ska ingå i en satsning på vintersport i Sverdlovsk regionen. Tidigare i veckan var guvernören och representanter från regionen på besök hos Uralsky Trubnik och diskuterade det framtida bygget.

Städer med bandyhall i Ryssland
Moskva (Olympiahallen och Krylatskoje), Kemerovo, Ulyanovsk, Chabarovsk, Tjeljabinsk (används ej) 
Pågående byggen: Krasnoyarsk
Planerade byggen: Irkutsk, Pervouralsk, Syktyvkar

Engström Stenson: Vikande publiksiffror - inte beror det bara på bandyn

Engström Stenson: Vikande publiksiffror - inte beror det bara på bandyn

Engström Stenson: Titta på truppen – inte på värvningarna

Engström Stenson: Titta på truppen – inte på värvningarna