Guldportföljen: De var bäst enligt tränarna och spelarna själva

Guldportföljen: De var bäst enligt tränarna och spelarna själva

Guldportföljen har sedan säsongen 2013/14 delats ut av Magasinet Bandyportföljen till Elitseriens bästa spelare på herrsidan i varje lagdel som har röstats fram av lagkaptener och huvudtränare i lagen. Nytt för denna säsong är framförallt att priset även delas ut till Elitserien Dam och att förbundskaptenerna har fått ge sina röster. 

Alla pristagare avslöjas i vårt aktuella nummer 'Guldportföljen' och intervjuas i numret som når prenumeranter denna veckan. Vill du köpa numret så kan du teckna en prenumeration idag eller köpa den hos Pressbyrån från och med nästa vecka. 

Vinnarna säsongen 2017/18:

Målvakt: 
Patrik Hedberg, Hammarby IF
Linda Odén, AIK

Försvarare:
Martin Johansson, Villa Lidköping
Stina Ysing, Kareby IS

Ytterhalv:
Erik Säfström, Sandvikens AIK
Alina Zinkevitch, Skutskärs IF BK

Mittfältare:
Johan Löfstedt, Vetlanda BK
Camilla Johansson, Kareby IS

Anfallare:
Christoffer Edlund, Sandvikens AIK
Matilda Svenler, Kareby IS

Värt att notera är att Patrik Hedberg blir den blott andra målvakten som vinner målvaktspriset på herrsidan då Andreas Bergwall röstades fram till fyra raka Guldportföljer. Erik Säfström har vunnit samtliga under åren han spelat i Elitserien sedan priset startades 2013. Martin Johansson röstades fram till sin tredje raka Guldportfölj som försvarare och Johan Löfstedt sin andra raka. Christoffer Edlund får sin tredje. Samtliga tidigare vinnare av Guldportföljen hittar ni här. 

Statistik från grundserien 2017/18

Statistik från grundserien 2017/18

Ola Johanssons facit: 20 finaler, 17 guld

Ola Johanssons facit: 20 finaler, 17 guld