Ekonomisk kris i Rodina Kirov - kan dra sig ur ligan

Ekonomisk kris i Rodina Kirov - kan dra sig ur ligan

Foto: Vyacheslav Aikin

Den ekonomiska krisen har pågått i Kirov under flera säsonger och laget har tvingats släppa större delen av spelartruppen de senaste säsongerna vilket ledde till att laget endast tog tre poäng under förra säsongen. Nu kan klubben tvingas att dra sig ur Ryska Super League. 

Kirov är historiskt sett en starkt bandyregion med mycket publik på matcherna och Rodina har tagit fram toppspelare som Sergey Obukhov och Sergey Shaburov. Klubben hade så sent som 2014 ett starkt lag med bland annat Igor Larionov och Obukhov i laget men har sedan dess haft stora ekonomiska problem. Klubben och den ryska bandyförbundet har vädjat till regionen för ekonomisk hjälp utan resultat och nu har förbundet satt en deadline på 15 juli för att lösa situationen vilket innebär att tiden är väldigt knapp för klubben att lösa krisen. Detta kan jämföras med Zorkijs problem vilket gjorde att klubben drog sig ur ligan för två år sedan men nu är tillbaka i Super League igen. 

För längre och mer djupgående reportage tecknar du en prenumeration på Magasinet Bandyportföljen för bara 299 kr per år. 

Tidigare Villaspelaren ny förbundskapten i Norge

Tidigare Villaspelaren ny förbundskapten i Norge

Spela på bandy

Spela på bandy