Tidigare Villaspelaren ny förbundskapten i Norge

Tidigare Villaspelaren ny förbundskapten i Norge

Norge rekryterar en ny förbundskapten efter att senaste åren letts av ryska Igor Prakht. Nu vänder man sig till en inhemskt förbundskapten med stor erfarenhet av landslagsspel och med meriter från Elitserien i Sverige som spelare. 

Thomas Moen (42 år) har signerat ett treårsavtal med Jonas Pettersson som assisterande och Jan Henning Askheim på material. Moen spelade under sin karriär över 500 matcher för norska Solberg och spelade flera säsonger i IF Boltic och Villa Lidköping. Han har dessutom 77 A-landskamper på meritlistan. I en intervju med norskbandy.no säger Moen att defensiv struktur ska vara Norges signum framöver. 
- Satsning på landslaget är viktigt. Det finns många spännande spelare som inom något år kan ta steget vidare som vi ska ta till vara på. För A-landslaget så blir det speciellt viktigt att sätta ett spelsystem som spelarna tror på. Den defensiva strukturen kommer att vara prioriterad. 

Någon målsättning för den kommande säsongen har man inte satt ännu.
- Det är lite tidigt att sätta en sportslig målsättning. Det får vi titta på när vi har kartlagt spelarmaterialet, sportsligt upplägg och satt detta med klubbarna och förbundet. Till att börja med vill vi hitta stabilitet i resultaten. 

Foto: Jermund Stromnes, NBF

Ryska bandyspelare i Akilles har dömts till villkorligt fängelse för förfalskning av visum

Ryska bandyspelare i Akilles har dömts till villkorligt fängelse för förfalskning av visum

Ekonomisk kris i Rodina Kirov - kan dra sig ur ligan

Ekonomisk kris i Rodina Kirov - kan dra sig ur ligan