Fredriksbergs BK tillbaka i seniorbandyn

Fredriksbergs BK tillbaka i seniorbandyn

Fredriksbergs BK i Ronneby gör comeback inom seniorbandyn. Dessutom ingår man samarbetsavtal med allsvenska Åby/Tjureda, uppger Blekingesport.

Efter säsongen 2015/16 kom beskedet att Fredriksbergs BK skulle lägga ner sitt seniorlag och i stället satsa enbart på ungdomsverksamheten. Erland Jacobsson, utflyttad värmlänning, berättade för Nya Wermlandstidningen i våras att man på drygt tio år gått från 17 aktiva spelare till 130. Ledande har det P19-lag som i våras vann Pojkallsvenskan Syd varit. Det är det laget som nu utgör stommen i det återstartade seniorlag som enligt BLT:s och Sydöstrans gemensamma sportredaktion Blekingesport tar plats i division två kommande säsong. Samtidigt avslöjar man att Ronnebyklubben skrivit samarbetsavtal med Åby/Tjureda.
- Vi har skrivit på ett avtal där vi ska försöka få våra talanger att välja Åby/ Tjureda. Vi har inga ambitioner att bli ett elitlag, utan ska ska bedriva en bra ungdomsverksamhet och slussa dem vidare, säger Erland Jacobsson till tidningarna.

Sedan tidigare är det klart är att Hampus Jonasson och målvakten Elias Lundquist är Åby/Tjureda-spelare nästa säsong.
För Ronnebyklubbens del innebär samarbetet också att man kommer att kunna låna in unga spelare från Åby/Tjureda som behöver speltid.  

Svenskarnas succé i Ryska Cupen

Svenskarnas succé i Ryska Cupen

Är det nu Villa Lidköping ska bli vinnare?

Är det nu Villa Lidköping ska bli vinnare?