Ilja Grachev: "En besvikelse i och med att slutspelet börjar snart"

Ilja Grachev: "En besvikelse i och med att slutspelet börjar snart"

Foto: Tobias Sterner

I Hammarbys bortamatch mot Falu BS 6 januari skadade sig Ilja Grachev och det ser ut som att säsongen är över för mittfältarens del.

- Röntgenbilderna har visat att båtbenet är av helt och hållet. Det är ett grymt tufft besked att få, en besvikelse i och med att slutspelet börjar snart och jag var i hyfsat bra form.

Rehabtiden är ungefär tre månader sammanlagt. I nuläget väntar Grachev på operation.

- Jag vet inte när det blir, men förhoppningsvis om någon vecka. Det är lång kö, men eftersom jag har bandyn som yrke hoppas jag på att få viss förtur.

Det man ska göra är att flytta ett ben från höften till handleden där båtbenet sitter. Detta för att stabilisera. Om det inte görs ökar risken att benet läker fel. Efter operationen väntar en och en halv månad med gips och efter det ytterligare en månads rehabilitering.

Att spela med brutet båtben var aldrig ett alternativ i praktiken.

- Det hade man kanske kunnat, men du anar inte vilken smärta det är. Man får nästan tårar i ögonen vid fel rörelse. Det viktigaste nu är att bli hel igen, kunna fortsätta spela bandy och göra det man älskar.

Nyligen blev det klart att Kalle Spjuth, som lade av efter förra säsongen, gör comeback i Hammarby.

- Situationen vi befinner oss i nu är att vi inte har så bred trupp som vi skulle vilja. Då känns Kalle som en rimlig ersättare som kan komma in med positiv energi. Det måste man skjuta till så mycket som möjligt nu.

Det nya året har inneburit turbulens för Hammarby. Det finns ingen garanti för löneutbetalningar efter januari och spelarna har varit fria att lämna.

- Man måste se det objektivt, vara professionell och fokusera på spelet och det sportsliga, försöka lägga allt annat åt sidan även om det är grymt svårt när det känns som ett litet svart moln över alltihop.

Ilja Grachev är tacksam gentemot klubbens supportrar som samlat in 345 000 kronor till klubben i skrivande stund.

- En stor eloge till dem. Det är ju dem vi spelar för och vi är otroligt stolta över att ha såna supportrar. Det är en tuff tid vi går igenom nu, men Hammarby reser sig alltid. Det är bara för oss spelare och ledare att fortsätta leverera på plan.

In-Fa-Lin ska träna annorlunda Kazakstan

In-Fa-Lin ska träna annorlunda Kazakstan

Frillesås annorlunda strategi på Instagram

Frillesås annorlunda strategi på Instagram