Svenska domare dömde rafflande match i ryska ligan

Svenska domare dömde rafflande match i ryska ligan

Som en del av det utbytet av svenska och ryska domare så är Jonas Kandell, Fredrik Johansson och Håkan Sjösten på plats i Nizhny Novgorod för att döma och övervaka ryska ligamatcher. I den första av två dömde man en rafflande match mellan Start och Jenisej med två svenskar på planen.

– Matchen var härligt typisk rysk. Start med ny tränare som var grymt härligt het och nervös. Start överraskade med en bra insats mot starka Jenisej. Sergei Lomanov var kvar på hotellet med feber, men hade han behövts även om båda lagen var hyfsat nöjda med resultatet. Vitali Anufrienko ledde laget på ett proffsigt sätt, berättar Håkan Sjösten till svenskbandy.se

– Tyvärr inte så mycket folk. Runt tusen personer, men ett härligt liv när Patrik Johansson hängde in sina kassar. Patrik Sjöström i Jenisej är lika stabil som när han spelade i Sverige med ett härligt lugn fortsätter Sjösten.

Matchen slutade 4-4 efter att Start haft ledning med 4-2 som vändes av Jenisej med en reducering med några få minuter kvar och en kvittering på övertid.

Både spelare och fans ska ha varit väldigt nöjda med svenskarnas insatser.
– Enligt Starts klubbledning svämmade sociala medier över med positiva kommentarer över våra duktiga svenska domare, säger Håkan Sjösten, som är med som supervisor.

- Både spelare och folk från ledningen har kommenterat efter matchen att det var väldigt bra nivå på domarna i matchen. Svenska domare överlag är högt ansedda här säger Startspelaren Patrik Johansson.

I morgon, lördag, dömer svenskarna matchen mellan Start och Bajkal Energy.

– Med ett positivt resultat nu senast tror Start på mer publik i denna match. Väldigt intressant också att få jobba som Supervisor eller Inspector som det heter i Ryssland. Ett proffsigt upplägg före matcherna som mer liknar fotbollen där alla träffas och sätter agendan för dagens arrangemang.

Annorlunda serieupplägg när Norge satsar på Universiaden

Annorlunda serieupplägg när Norge satsar på Universiaden

Tipsextra-resan - för dig som älskar engelsk fotboll

Tipsextra-resan - för dig som älskar engelsk fotboll