Stabæk tog fjärde raka NM-guldet

Stabæk tog fjärde raka NM-guldet

Foto: Frank Nordseth

Den norska dominanten Stabæk tog ännu ett guld efter att återigen slagit Solberg i en final. Denna gången togs seger hem komfortabelt med hela 6-0. Stor segerorganisatör var den före detta Villaspelaren Nikolai Rustad Jensen med två mål och två assist under matchen.

Stabæk och Solberg är de två ledande lagen inom norsk bandy och stora rivaler. Stabæk tog sitt fjärde raka guld (23 st totalt) och det var också fjärde raka finalen där man slog just Solberg som nu inte har vunnit sedan 2010. I årets final på vackra Marienlyst i Drammen gjorde bland annat den svenska spelande klubbchefen i Stabæk, Björn Henning Buskqvist ett mål och ett assist. Finalen lockade dock endast 790 personer denna gången.

Höjdpunkter från matchen finns att se nedan:

Matchfakta:
Stabæk - Solberg 6-0 (0-0)
Arena: Marienlyst, Drammen
Publik: 790
Målskyttar: Nikolai Rustad Jensen (2), Markus Ingvaldsen Fremstad (2), Björn Henning Buskqvist (1), Christian Randsborg (1)

Bandyn gör entré i Universiaden

Bandyn gör entré i Universiaden

Ordförande Svensson: "Jag trodde aldrig det skulle bli så här jävla stort"

Ordförande Svensson: "Jag trodde aldrig det skulle bli så här jävla stort"