Tonka Bay Bombers blev amerikanska mästare

Tonka Bay Bombers blev amerikanska mästare

Elite League National Bandy som spelas på Roseville Ice Arena avgjordes i helgen där Tonka Bay Bombers tog hem sin första ligatiteln efter en dramatisk avslutning.

Det krävdes ett avgörande på straffar (4-4 efter full tid) trots en hel del lägen för avgörande i slutskedet av matchen mot Dinkytown Dukes. Bombers målvakt Gavin Ancheta blev en stor hjälpte då han räddade samtliga straffar samtidigt som Eric Kyllonen och Alex Seitz gjorde mål på sina. Bombers försvarare blev dessutom utvald till MVP i slutspelet för hans imponerande insatser i försvaret. I Bombers spelar bland annat en legendar inom amerikansk bandy, Chris Halden som hunnit bli 62 år. Han har flest landskamper av alla bandyspelare i världen och tog nu sin första titel med Bombers. Läs mer om den amerikanska bandyn i vårt uppskattade reportage på plats i Minneapolis från 2015.

Chris Halden, medlem av USA Bandy Hall of Fame med pokalen

Chris Halden, medlem av USA Bandy Hall of Fame med pokalenWiipurin Sudet mästare i Finland för sjätte året i rad

Wiipurin Sudet mästare i Finland för sjätte året i rad

Problem i ryska ligan - publiken sviker

Problem i ryska ligan - publiken sviker