Pernilla Elardt: "Det är flera lag som kan ge sig in i kampen"

Pernilla Elardt: "Det är flera lag som kan ge sig in i kampen"

Du gick från Skirö till Villa Lidköping inför säsongen. Hur kommer det sig?

- Jag hade haft ögonen på satsningen de gjort på både herr- och damsidan och haft kontakt med klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson i flera år. Det känns väldigt professionellt med en heltidsanställd klubb- och sportchef med ansvar också för damsidan. Jag har blivit väl omhändertagen och Lidköping känns lite som bandyns huvudstad med en stark supporterkultur. Jag fick mycket lyckönskningar och många har varit intresserade, men det känns som att många av toppspelarna inte riktigt vågat ta steget. Jag valde i alla fall att följa med på det här tåget nu.

Förra året missade Villa slutspelet och den sista platsen gick till ditt Skirö. I år blir det kvartsfinal. Hur ser du på serien nu när den avslutas i helgen?

- Det blev lite rörigt när Kareby drog sig ur och extramatcherna skulle fördelas. Seedningen byggde på förra årets resultat, så jag tror att vi fick den tuffaste lottningen när vi fick möta två topplag, AIK och Västerås, en extra gång. Annars tycker jag att det är roligt att alla kan ta poäng av varandra. Vi har både vunnit och förlorat mot AIK och förlorat och spelat lika mot Västerås och Skutskär. Det känns väldigt öppet. Det är flera lag som kan ge sig in i kampen. Det är roligt för sporten, samtidigt som det fortfarande är ett stort problem att lag får lägga ner. Det är supersvårt att säga hur det ska undvikas, men om man ser på de föreningar som har bra fick- och damverksamhet så är det stabila organisationer bakom med mycket ideella krafter, som i Skirö till exempel.

När du gick till Villa pratade du om att du ville vara en del av en vinnarkultur. Tycker du att du har fått vara det?

- Ja. Jämför man med förra året så har jag förstått att Villa hade kunnat vara nöjda med att förlora med två mål mot AIK, att man ibland gick ut med inställningen att hålla nere siffrorna. Nu vill vi alltid mer, och vi har många unga tjejer som är så jäkla duktiga, det gäller bara att de förstår det själva. Det är absolut jättetråkigt att Kareby fick lägga ner, men spelarna som kom därifrån har betytt mycket för det här unga gänget. Kan man bygga vidare på det här tror jag att det kan bli en väldigt bra mix.

Du har bott kvar i Tranås. Hur har det funkat rent praktiskt och socialt?

- Jag och min sambo har precis köpt hus i Tranås, så jag har pendlat två gånger i veckan till träningar. Matilda Svenler ska ju också spela i Villa och bor också i Tranås. Vi är nära vänner och hon är tillsammans med min sambos lillebror, så det underlättar att kunna göra det här tillsammans. Det har fungerat nästan bättre än väntat. Jag har en väldigt bra och flexibel chef och en far som gick i pension i våras och gärna åker med. Det gör det också lättare att pendla.

Christoffer Eriksson: "Det handlar inte så mycket om att leda matchen och få ett flyt utan mer om att bestraffa överträdelser."

Christoffer Eriksson: "Det handlar inte så mycket om att leda matchen och få ett flyt utan mer om att bestraffa överträdelser."

Engström Stenson: "Det kan inte vara meningen att Ryssland (nästan) alltid ska vinna guld"

Engström Stenson: "Det kan inte vara meningen att Ryssland (nästan) alltid ska vinna guld"