Bandygrytan: "Våra pushnotiser är det största mervärdet"

Bandygrytan: "Våra pushnotiser är det största mervärdet"

Vill du få pushnotiser med resultatuppdateringar? Då kan det vara läge att skaffa appen Bandygrytan.

Tanken bakom hemsidan bandygrytan.se med tillhörande app är att ge statistik- och resultatservice från bandyn på ett användarvänligt sätt.

- Våra pushnotiser är det största mervärdet. Med hjälp av den funktionen kan man följa de lag och matcher man vill utan att ha mobilen eller datorn framme. Som en modernare modell av Elitrapport, säger Fredrik Falk som driver Bandygrytan tillsammans med kompisen Gustaf Söderström.

Båda jobbar i IT-branschen och ser Bandygrytan som ett ideellt fritidsprojekt.

- Målet är att få donationer från nöjda användare och gå plus minus noll. Lägger man ner hundratals timmar på någonting känns det inte bra att dessutom gå back.

Faktum är att Falk och Söderström startade Bandygrytan redan inför säsongen 2015/16, men tog en paus då det tog för mycket tid. Från och med säsongen 2018/19 är man i gång igen.

I nuläget har Bandygrytan Elitrapport som enda källa, men i framtiden ska statistik från fler länder än Sverige finnas att tillgå.

- På sikt vill vi också att man som supporter ska kunna vara med och bidra med data och på så sätt skapa en community-känsla.

Namnet Bandygrytan har de hämtat lokalt, från den tidigare bandybanan i Vänersborg. Bandygrytor finns förutom i Vänersborg även på flera andra platser och är naturisbanor som under 1940- och 50-talen skapades genom att man i anslutning till större sjöar grävde fram och dämde upp dem.

Faktakälla

Åby/Tjureda bygger bandyhall - snabbaste hallbygget någonsin

Åby/Tjureda bygger bandyhall - snabbaste hallbygget någonsin

JPS tog guld för första gången

JPS tog guld för första gången