Åby/Tjureda bygger bandyhall - snabbaste hallbygget någonsin

Åby/Tjureda bygger bandyhall - snabbaste hallbygget någonsin

Nykomlingen Åby/Tjureda som gått igenom två serie på tre säsonger är på väg att göra det snabbaste hallbygget i Sverige någonsin då en bandyhall ska stå klart i september/oktober inför lagets första säsong i Elitserien.

Det är Idrottens Affärer som gick ut med nyheten att en bandyhall kommer att byggas i den lilla orten i Växjö kommun. Just nu är planerna inte helt klara och man väljer mellan tre olika alternativ av hallar:

- En för 30 miljoner kronor, byggt i väv.
- En för 40 miljoner, i plåt med isolering i väggar och tak.
- En för 50 miljoner, i trä.

Bygget ska finansieras genom ett lån av kommunen. Den nuvarande anläggningen äger klubben själva och står dessutom för driften. Enligt Idrottens Affärer har Åby/Tjureda sex miljoner i bankmedel samt fastigheter till ett värde av fem miljoner. Siffror som ingen annan bandyklubb i Sverige kan matcha.

Hallen ska rymma 1 500 personer oavsett vilken modell man bygger och kommer endast erbjuda ståplats.

Livet vid sidan av

Livet vid sidan av

Bandygrytan: "Våra pushnotiser är det största mervärdet"

Bandygrytan: "Våra pushnotiser är det största mervärdet"