Kandell och Eriksson årets domare

Kandell och Eriksson årets domare

Christoffer Eriksson
Svensk bandys regel- och domarkommitté utsåg under gårdagen Jonas Kandell till årets huvuddomare och Bandyportföljens krönikör Christoffer Eriksson till årets assisterande domare.

”Signifikativt för både Jonas och Christoffer är en stor portion ödmjukhet och en vilja att utvecklas”, skriver regel- och domarkommitténs ordförande Håkan Sjösten i en kommentar. Han berättar också att man stämmer av med ligachefen och Föreningen Svensk Elitbandy och att ”Vi samlar in mycket info om våra domare och vi har bra koll på vad tränarna tycker. Vi väger också in fysiska tester, betyg från våra Supervisors samt även intryck från matchsekretariat.”

Christoffer Eriksson gör i år sin åttonde Elitseriesäsong och är glad över utmärkelsen.

- Det betyder jättemycket. Det är en bekräftelse på att det man gör är bra och att alla är nöjda.

Tidigare i år dömde Eriksson för första gången i senior-VM, bland annat finalen.

- Jag klarade av att döma Sverige-Ryssland. Det finns inget tuffare i bandyvärlden, så det känns som att om man grejar det så kan man greja vad som helst. Det var skönt att få känslan av att man håller internationellt och att vi i Sverige ligger bra till jämfört med andra länders domare.

Förra säsongen skrev Christoffer Eriksson i Bandyportföljens sista pappersnummer om domarnas slutspel och sina känslor kring att inte bli uttagen att döma finalen, men på lördag får han chansen på Studenternas.

- Jag gjorde ett bra slutspel förra säsongen också, men den gången var det två som var ännu bättre. Nu har jag avancerat i rankingen.

Här kan du läsa Christoffer Erikssons senaste krönikor:
Christoffer Eriksson: »Den absoluta rättvisan finns inte«
Christoffer Eriksson: »Det handlar inte så mycket om att leda matchen och få ett flyt utan mer om att bestraffa överträdelser«

Sajani mästare i ryska Major League

Sajani mästare i ryska Major League

Livet vid sidan av

Livet vid sidan av