Lomanov: "Skrynnik dödar bandyn"

Lomanov: "Skrynnik dödar bandyn"

Foto: Michael Erichsen

Uppgjorda matcher, sjunkande publiksiffror och ekonomiska problem. Nu har storstjärnan Sergei Lomanov fått nog. Under en match som uppges vara fixad för att ordna förlust för Jenisej i den första kvartsfinalen mot Uralsky Trubnik pratade Lomanov rakt in i kameran och riktar kritik mot det ryska förbundet. Idag kommer nya uppgifter om uppgjorda matcher.

Det var i den första kvartsfinalen mot Uralsky Trubnik i tisdags som Jenisej föll med 2–3 borta som Sergei Lomanov under matchen riktade stark kritik mot domarteamet och hur rysk bandy styrs.

– Ser du inte vad som händer? Ser du inte hur domarna agerar? Domarna dödar vårt lag, dödar bandyn. Det är Skrynnik som dödar! Och jag säger det rakt in i kameran, skrek han till en journalist som stod intill isen.

Enligt vad Lomanov säger i en intervju med Bandypuls så stämmer ryktena om att förbundet är med och styr resultatet i matcherna som uppges vara styrda av hur mycket respektive klubb betalar till förbundet. Just Jenisej sägs vara extra utsatta på grund av klubbens tidigare kända infekterade relation med förbundets ordförande, Boris Skrynnik.

– Det stämmer, det stämmer. Det är inte första gången vi har fått höra domarna säga: "I dag måste ni ha tålamod, vi har fått i uppgift att Jenisej inte ska vinna". Då går det inte att vinna, man vet inte hur man ska göra mål. Varje passning framåt är offside, säger Lomanov till Bandypuls.


Se Lomanovs hälsning rakt in i kameran från matchen här:

Samma dag som Jenisejs första kvartsfinal kom också rykten om uppgjord match mellan Vodnik och Baikal Energy vilket följdes upp av ännu en match mellan lagen som påstås varit riggad från domarhåll. Sidan Bandybandybandy i det ryska sociala nätverket VK.com har under säsongen ständigt riktat kritik mot det ryska förbundet om riggade matcher och uppmärksammar idag att Vodnik som förlorade mot Baikal Energy under morgonen svensk tid hade 100 utvisningsminuter under matchen samtidigt som Baikal tilldelades tre straffar. Man menar också att domaren tog två utvisningar på hemmaspelarna först när matchen redan var avgjord. Sajten kallar det för en “hälsning från Skrynnik och Myaus” vilket är två av de ledande personer i det ryska förbundet.

Här uppmärksammas utvisningarna och straffarna:

BaikalVodnik.jpg

Bandyportföljen har tidigare skrivit om den ryska ligans vikande publiksiffror och problemen verkar fortsätta för den ryska bandyn. Så sent som något år sedan gick rykten om att några av lagen skulle dra sig ur ligan för att starta en egen, något som ännu dock bara visats sig vara rykten och som ännu inte blivit verklighet.

Bandyportföljen försökte under förra säsongen att nå det ryska förbundet och Boris Skrynnik för att få svar på anklagelserna och ryktena om en ny liga utan att få svar.

Sverige-Ryssland väntas i damernas final i Universiaden

Sverige-Ryssland väntas i damernas final i Universiaden

Wiipurin Sudet mästare i Finland för sjätte året i rad

Wiipurin Sudet mästare i Finland för sjätte året i rad