Grachev blir tränare i finska Veiterä

Grachev blir tränare i finska Veiterä

Den tidigare ryska landslagsmannen, Valeri Grachev som senaste åren haft tränarposter i den ryska superligan skrev i i helgen oväntat på ett 1+1 kontrakt med den finska toppklubben Veiterä.

Grachev som coachat ett Zorkij som haft stora ekonomiska problem de senaste säsongerna har också tränarmeriter från Baikal Energy där han var assisterande tränare under ett antal säsonger. Som spelare representerade han Moskvaklubbarna Zorkij och Dinamo Moskva men spenderade större delen av sin karriär i Sverige där han spelade för Falu BS och IFK Vänersborg innan han varvade ner i Blåsut. 3 VM-guld har han bland annat efter en lång och väldigt framgångsrik karriär.

Veiterä verkar ha valt att titta mot Ryssland i deras senaste tränarrekryteringar då Grachev efterträder Alexei Nikisov som verkat som huvudtränare i klubben.
- Veiterä visade intresse och Aleksei Nikisov berättade att organisationen och laget är bra. Veiterä har en bra stomme av begåvade unga spelare som jag nu kan vara med och utveckla. Utvecklingen av min egen coachningkarriär i Finland och Veiterä är också intressant, sa Grachev till klubbens hemsida.

Även klubbens ordförande lyfte fram fördelen med ännu en rysk tränare.
- Vi ville ha en topptränare för att fortsätta utveckling som är initierad av Alexei Nikisov. Vi hade några namn som vi diskuterade men till sist var avtalet med Valeri precis det vi ville ha sa Martti Tepponen.

Grachev har också en tydlig bild av vad han vill bidra med i ett redan fysiskt starkt lag.
- Kreativiteten är viktig. Vårt sätt att spela måste vara kreativt och aggressivt. Alla spelare ska vara involverade i spelet och med ett hårt fysiskt spel ska attackerna vara snabba.

Mittfältsmotorn återvänder till moderklubben

Mittfältsmotorn återvänder till moderklubben

Linnéa Larssons uppväxt inspiration till barnbok

Linnéa Larssons uppväxt inspiration till barnbok