Mittfältsmotorn återvänder till moderklubben

Mittfältsmotorn återvänder till moderklubben

Pontus Blomberg, 26 som gjorde elitseriedebut i Vetlanda BK säsongen 2010/11 återvänder till moderklubben efter en skadedrabbad säsong i Hammarby.

- VBK har alltid betytt mycket för mig och det känns väldigt naturligt att flytta hem kommenterar Blomberg på klubbens hemsida.

Mittfältsmotorn har gjort totalt 190 matcher för VBK och återvänder nu då klubbens presenterade ett bra upplägg.
- Jag kände att jag behövde göra det som var bäst för mig själv. Vetlanda presenterade ett väldigt bra alternativ och det kändes naturligt att flytta hem.

VBK:s tränare Patrik Johansson ser Blombergs återkomst som väldigt viktig för laget.
- Det är vårt hjärta som kommer tillbaka. Han driver på gruppen med sin inställning. Han kan vårt spel och är väldigt duktig på att spela igång sina lagkompisar. Med Pontus i laget har vi flera starka mittfältare som ger oss bra alternativ.

Mittfältaren debuterade i Vetlanda BK:s A-lag säsongen som 17-åring 2010/2011 och landslagsdebuterade för Sverige 2017.
- Jag har stora förhoppningar. Jag tror väldigt mycket på Vetlanda och har alltid gjort det. VBK har alltid betytt mycket för mig.

Läs också: ”Jag kände mig nästan smått paralyserad stundtals”

Det blev en något kaosartad säsong för Blomberg i Hammarby då både en ryggskada och ekonomiska problem för klubben störde han själv och laget under säsongen. I dagsläget är det oklart hur många spelare som kommer att bli kvar i Hammarby. Klart sedan tidigare är att trotjänaren Robert Rimgård har lämnat för spel i Broberg/Söderhamn och att landslagsmålvakten Patrik Hedberg har flyttat hem till Falun. Dessutom har tränaren Misja Pasjkin lämnat för ett tränaruppdrag i ryska Jenisej.

Budget och ritningar framtagna för framtida arena i Pervouralsk

Budget och ritningar framtagna för framtida arena i Pervouralsk

Grachev blir tränare i finska Veiterä

Grachev blir tränare i finska Veiterä