Klart: Så många utländska spelare får det vara i varje lag i ryska ligan

Klart: Så många utländska spelare får det vara i varje lag i ryska ligan

Under tisdagen hade det ryska bandyförbundet ett årligt möte med planering inför den kommande säsongen. Där tog man bland annat beslut gällande antalet utländska spelare i ligan, serieupplägget och vem som tar över som förbundskapten i landslaget.

Det har länge spekulerats i en ny regel gällande antal utländska spelare i den ryska ligan. Tidigare i våras genomförde man ett omröstning bland de olika klubbarna och igår tog man beslut om frågan. Sedan tidigare har Jenisej redan gjort klart med två svenska spelare, Patrik Sjöström som ska göra sin andra raka säsong i klubben och Christoffer Edlund som kommer tillbaka till klubben som han representerade 2014/15 då han både vann guld och skytteliga. Nu verkar Jenisej få en utmaning då man beslutade att varje lag bara får ställa upp med en utländsk spelare i varje match. Ett beslut som tidigare har kritiserats av bland annat Mishja Pasjkin, ny tränare i Jenisej i en intervju med Bandypuls.

Förbundet beslutade också om serieupplägget för den kommande säsongen där åtta lag kommer att gå till slutspel och där kvarts-och semifinalerna kommer att spelas i bäst av tre matcher. Däremot förändras upplägget för finalen som kommer att avgöras i en match. Bronset kommer att avgöras via två matcher.

Dessutom blev det klart att Pavel Franz, tränare i Stroitel och med lång erfarenhet av spel i Elitserien tar över som förbundskapten efter att den framgångsrika tränare Mikhail Yuriev väljer att kliva av.

pavelfranz.jpg
Grachev klar för Uralskij Trubnik

Grachev klar för Uralskij Trubnik

Zorkij drar sig ur ryska superligan

Zorkij drar sig ur ryska superligan