Budget och ritningar framtagna för framtida arena i Pervouralsk

Budget och ritningar framtagna för framtida arena i Pervouralsk

Bandyportföljen har tidigare rapporterat att Pervouralsk planerar en bandyarena i staden där Uralski Trubnik håller till, klubben som denna säsongen tog hem bronset i den ryska ligan. Nu är ritningar framtagna för den framtida arenan och det är ett bygge i toppklass som planeras.

Ritningarna är framtagna efter förslag från tre olika aktörer. Slutligen valde regionen förslaget från företaget Uraltisiz JSC. Nästa steg i projektet är att ta del av offentliga diskussioner från stadens invånare och idrottare där man ska ta hänsyn till olika åsikter.

Arenan väntas ta 3 000 åskådare och byggas på samma område som nuvarande arenan ligger. Byggnaden kommer att bestå av tre våningar med bland annat utrymmen för löpning, gym, omklädningsrum, klubbmuseum och restaurang. Man pekar mycket på möjligheterna att använda arenan till flera olika sporter samt evenemang. Planen är att sporter som bandy, konståkning, short track och curling ska ha möjlighet att använda isytan.
- Det finns ingen sådan här arena i Sverdlovsk-regionen, så jag är säker på att dess konstruktion kommer att skapa en ny drivkraft i utvecklingen av fysisk kultur och sport inom stadsdelen Pervouralsk kommenterar stadschefen Igor Kabets.

LÄS OCKSÅ: “Ännu en bandyhall planeras i Ryssland”

- Barn och tonåringar kommer att få en modern sportanläggning inom gångavstånd, och många av de unga pervourterna kommer att ha en isarena som öppnar vägen till professionell sport fortsätter Kabets.


Städer med bandyhall i Ryssland
Moskva (Olympiahallen och Krylatskoje), Kemerovo, Ulyanovsk, Chabarovsk, Tjeljabinsk (används ej). Krasnoyarsk
Pågående byggen: Irkutsk
Planerade byggen: Pervouralsk, Syktyvkar
Undersöker möjlighet för bygge: Nizhny Novgorod

Efter fyra säsonger i Sverige - Peuhkuri nu klar för IFK Helsingfors

Efter fyra säsonger i Sverige - Peuhkuri nu klar för IFK Helsingfors

Mittfältsmotorn återvänder till moderklubben

Mittfältsmotorn återvänder till moderklubben