Elitserietränaren tar över storsatsande Falu BS

Elitserietränaren tar över storsatsande Falu BS

Falu BS har trots att man åkte ur Elitserien lyckats värvat hem landslagsmeriterade Patrik Hedberg och Mikael Olsson. Nu är det också klart vem som tar över tränarposten efter Joakim Forslund, det blir en annan Joakim, nämligen Joakim Björkman som kommer från en lyckad säsong som huvudtränare i Frillesås.

Björkman som lyckades med uppdraget att hålla kvar Frillesås i Elitserien har tidigare aviserat att det kan bli så att han lämnar västkustklubben på grund av att han haft familjen kvar i Rättvik där han tidigare både spelat och jobbat som tränare. Nu har han alltså hittat en lösning närmare hemmet när han tar över Falu BS.
- Det är mycket spännande saker som händer i Falu BS. Det känns ärofyllt och häftigt att vara med på en sådan resa säger Joakim Björkman, 29.

Falu BS skriver i sitt pressmeddelandet att Björkman har fina meriter där han bland annat tagit upp IFK Rättvik till allsvenskan och lyckats hålla kvar Frillesås i klubbens första säsong i Elitserien.
– Vi är väldigt glada och nöjda över att ha lyckats knyta Jocke till oss, han har den tränarprofil vi önskade oss för att fortsätta utveckla laget. Han är en modern tränare med enorm vilja och målmedvetenhet och har även bevisat att han håller i elitserien då han tränade Frillesås ifjol och höll dom kvar, säger Anders Pehrson i Falu BS sportgrupp.

Björkman beskriver sin bandyfilosofi som offensiv.
– Jag har en offensiv tanke, hur vi gör när vi vinner boll och hur vi då tar oss fram. Jag tror mycket på ett rakt spel med mycket skridskoåkning där man går framåt och straffar motståndarna.

Klubben meddelar samtidigt att tidigare lagkaptenen och spelaren under många år, Emanuel Sundqvist kliver in som fystränare samt assisterande tränare.

Vem som tar över Frillesås efter att Björkman lämnat väntas presenteras inom kort och det ryktas om en tidigare spelare i klubben med elitseriemeriter. När Norra Halland ställde frågan om den kommande tränaren har en bakgrund inom klubben ville Christer Lind, värvningsansvarig i FBK inte kommentera detta. Lind kunde dock bekräfta att Patrik Johansson, senast i ryska Start som ryktats till klubben inte kommer att spela i FBK som det ser ut just nu.

Henrik Cervin ser ut att ansluta till Åby/Tjureda

Henrik Cervin ser ut att ansluta till Åby/Tjureda

Efter fyra säsonger i Sverige - Peuhkuri nu klar för IFK Helsingfors

Efter fyra säsonger i Sverige - Peuhkuri nu klar för IFK Helsingfors