Zorkij drar sig ur ryska superligan

Zorkij drar sig ur ryska superligan

Det före detta storlaget Zorkij från Moskvaförorten Krasnogorsk har haft stora ekonomiska problem under ett par säsonger men var tillbaka i superligan i vintras. Det blev dock en kort sejour när man nu återigen drar sig ur ligan.

Redan under säsongen i vintras tvingades man släppa i väg ledande spelare och Bandyportföljen meddelade nyligen att tränaren, Valeri Grachev har lämnat för Veiterä och under våren har spelare efter spelare lämnat Zorkij. Bland annat flyttade lagkaptenen och lagets mest ledande spelare, Sergei Perminov hem till hans moderklubb, Rodina Kirov som dessutom värvat andra etablerade namn som Alexei Bushoev från Start.

Zorkij som tidigare var en av storklubbarna i Ryssland där mängder med svenska landslagsspelare har spelat och bland annat ryska stjärnspelare som Maxim Iskheldin, Almaz Mirgazov och Denis Kotkov har haft problem med finansieringen under flera år och man tror nu att klubben endast kommer att spela i lägre divisioner med unga spelare. Under senaste säsongen hade man det tufft i ligan och placerade sig i botten samtidigt som man inte lyckades få publiken att komma till matcherna.

Klart: Så många utländska spelare får det vara i varje lag i ryska ligan

Klart: Så många utländska spelare får det vara i varje lag i ryska ligan

Henrik Cervin ser ut att ansluta till Åby/Tjureda

Henrik Cervin ser ut att ansluta till Åby/Tjureda