Ny klubb klar för spel i Major League

Ny klubb klar för spel i Major League

De senaste åren har vi ofta rapporterat om problem för olika lag som dragit sig ur den ryska ligan. Nu kommer dock positiva nyheter då det nu är klart att den nya ryska klubben Kirovets Ufa kommer till spel i Major Leauge, landets näst högsta liga.

Så sent som i slutet av maj bildades klubben i Ufa som ligger i republiken Basjkirien i närheten av Uralbergen. Staden har en bit över en miljon invånare och bandylaget kommer att spela på Dynamo Stadion som tidigare har använts för spel i landets högsta liga i fotboll. I samband med styrelsemötet den 26 juli beslutades att laget ska vara på plats och börja träna på rink den 15 augusti. Under hösten kommer laget att spela ett antal träningsmatcher mot lag både från Super och Major League. Uppstarten av klubben ses som en viktig del av utvecklingen av bandyn i regionen.

Den nyanställda sportdirektören i klubben heter Azat Sadikov och börjar nu jobbet med att forma ett helt nytt lag under sommaren.

Här ligger ryska staden Ufa:

 Elitklubbarna i Norge vill göra som svensk elitbandy

Elitklubbarna i Norge vill göra som svensk elitbandy

Intressant data om bandyspelarnas rörelsemönster

Intressant data om bandyspelarnas rörelsemönster