Ryska duon klara för Sarpsborg - har snart spelat i fyra länder

Ryska duon klara för Sarpsborg - har snart spelat i fyra länder

Ivan Fedorkov och Alexei Popov som redan har erfarenhet av spel i tre olika länder blev under våren klara för spel i ett fjärde, nämligen Norge då man är klara för spel i Sarpsborg den kommande säsongen.

Duon som båda kommer från forna storklubben Vodnik, Archangelsk har tillsammans tidigare även spelat i både Haparanda/Tornio och WT-35 i den finska ligan. Tillsammans gjorde duon 24 poäng under sitt år i Allsvenskan i HT-Bandy och fortsatte sedan med bra prestationer i WT-35 som gjorde att klubben förlängde deras kontrakt där de totalt gjorde tre säsonger. Nu är det alltså dags för de båda att testa på spel i Norge och Sarpsborg. Klubben kommer bland annat att spela träningsmatcher i Sverige till hösten då man bokat in träningsmatcher med Surte BK (28/9) och Kareby/Kungälv (29/9) i Ale Arena samt Blåsut (12/10) i Arena Vänersborg. Klubben slutade sexa i norska Elitserien 2018/2019 och åkte ut i kvartsfinal mot Drammen.

Spelarfakta:
Alexei (Alex) Popov
Ålder: 27 (1992)
Position: Anfallare/Mittfältare
Klubbhistorik: Vodnik, Vodnik II, HT-Bandy (Haparanda), WT-35

Ivan Fedorkov
Ålder: 28 år (1991)
Position: Anfallare
Game Game: Vodnik, Vodnik II, HT-Bandy (Haparanda), WT-35

Trivia från bandyfinalerna som du kanske inte känner till

Trivia från bandyfinalerna som du kanske inte känner till

SKA Neftianik bekräftar: Dzhusoev stannar i klubben

SKA Neftianik bekräftar: Dzhusoev stannar i klubben