All in Reportage

Back to the roots

Redan som sjuåring blev Lyn Gibb-de Swarte förälskad i skridskoåkning och is. Men det skulle dröja många decennier innan hon upptäckte bandyn. Sedan två år tillbaka kämpar hon för att återuppväcka en bortglömd sport i dess födelseland.

Jasper Felder: ett bandyliv i ständig exil

Jasper Felder är spelande tränare i Stockholmsklubben GT/76s b-lag. Vägen dit har gått via en del rätt otippade stationer, bland annat inom dans och extremsporten Ice cross downhill. Och ännu har den snart 48-årige svenskamerikanen inga planer på att lägga av med bandyn. Det är fortfarande lika roligt som när han började.

Suzdalev om att komma till Sverige: "Min dotter grät mycket"

Våren 2011 var Vetlanda BK illa ute. Flera tongivande spelare hade lämnat föreningen och kvar fanns ett lag mestadels bestående av spelare från föreningens J20-lag. VBK var i akut behov av spelare som skulle se till att laget höll sig kvar i högsta serien och de fann sin frälsare i Ryssland. En av de ryska spelare hittade ett nytt hem åt sig själv och familjen i Vetlanda. Hans namn var Anatoly Suzdalev. 

Pasjkin och bandy

Misja Pasjkin minns hans pappas sista skott i karriären i den enda matchen dom spelade tillsammans. Nu ska dom tillsammans leda Hammarby mot nya framgångar. Här bjuder vi på reportaget om Misja från 2013. 

Vad hände med Micha?

2009 vann Kalix juniorer SM-guld efter att ha besegrat Vänersborg med 9-2 på Studenternas IP. I laget fanns spelare som Björn Hellman, Niklas Gälman, Emil Viklund och Janne Rintala, som alla har gått vidare till att bli etablerade elitseriespelare. Men den starkast lysande stjärnan i guldlaget var mittfältsgeneralen Michail Zaletaev. Det pratades om en framtida världsspelare. Vad hände med Micha?

Muhrén om karriärens början, slut och allt däremellan

Magnus Muhrén vann sin sista bandymatch som råkade vara en SM-final på Friends Arena mot Västerås SK. Han fick sagoslutet som alla idrottsmän önskar men nu verkar det bli comeback i Villa Lidköping, laget där han tillhört ledarstaben under säsongen. Vi bjuder på vårt 10-sidiga reportage från Bandyportföljen #6, från augusti 2014 där han berättar om karriärens början, depression, spelaren som ville ändra spelet i SAIK och glädjen över comebacken i samma klubb efter den tidigare sprickan.