Header_MBP.jpg

Säsong 3: Försäsongsavsnittet

Visste du att en forward i herrarnas Elitserie gör 382 sprinter i snitt per match? Eller att en halv åker över 2,5 mil? I detta avsnittet är fysträningsexperten Pontus Axell med och berättar om hur man ska tänka med träningen, hur en försäsong borde läggas upp och går igenom rapporter baserade på bandy som visar statistik om spelarnas data från elitmatcher. 


Säsong 3: Ekonomiavsnittet

Hur mycket tjänar man som bandyspelare? Hur drar man publik till matcherna och varför har klubbarna problem med ekonomi är några av frågorna som Putte Johansson och Jakob Säleby försöker svara på i det efterfrågade ekonomiavsnittet


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - BOLLNÄS

Om kaos i omklädningsrum, dans på Sävstaås, tungt spel och om klubbens finaler genom tiderna. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - HAMMARBY IF

audio Block
Double-click here to upload or link to a .mp3. Learn more

Om tysken som gav namn till Zinken, förlorade finaler, publikrekord och årets upplaga av Bajen och deras chanser.  


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - IFK MOTALA

Om arga gubbar i Motala, allmänhetens åkning i Mjölby, pådrivare och svårigheten att ha koll på IFK:s trupp efter alla gästspel under inledningen av säsongen. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - VÄSTERÅS SK

Avsnittet om Sveriges mest framgångsrika bandyklubb. Om historien, om spelet som chockade konkurrenterna, om inslag från rysk bandy och vinnarmentaliteten bland spelare och ledare i klubben. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - BROBERGS IF

Dallasfinter, fult spel på Hällåsen och snabbskrinnande spelare pratar man om i hälsingelagets avsnitt av säsongsguiden. Dessutom om varför kommunen ville att man skulle byta namn på 40-talet och om hur man tycker att Broberg behöver utveckla sitt spel. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - EDSBYNS IF

2000-talets stora gigant, Edsbyn analyseras i detta avsnittet. Hur har Edsbyn lyckats spela en offensiv bandy men ändå göra det strukturerat? Om egna produkter, om att dominera utan att vara favoriter och om hur Edsbyn vill driva sitt spel.  


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - IK SIRIUS

I Uppsalalagets Sirius avsnitt pratar man om nya tränarens Esa Määttä vilja att spela offensivare och det slitna uttrycket "rakare" bandy. Dessutom pratar man om spelaren som ville känna på Sälebys handskar och som "Putte" följt sedan unga år. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - SANDVIKENS AIK

I detta avsnitt analyseras en av de allra största giganterna genom svensk bandys historia med bland annat 9 SM-guld på meritlistan. Johansson och Säleby ger sin bild av vad som ligger bakom framgångarna i klubben och analyserar också det omtalade SAIK-spelet. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - IFK VÄNERSBORG

I Vänersborgs avsnitt pratar Johansson och Säleby om varför IFK inte lyckas utmana toppklubbarna, vad man behöver utveckla, om spelare som spelar på nya positioner och om spelaren som råkade hamna på Vetlandas lagresa. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - VETLANDA BK

I Vetlanda BK:s avsnitt i säsongsguiden pratar de gamla VBK-spelarna Jakob Säleby och Patrik Johansson om spelaren som påminner om Andreas Eskhult, hur klubben presterat under försäsongen, vem som gör mest dallasfinter och vem man tycker att man ska hålla ett extra öga på i vinter. 


Det är dags för avsnittet med säsongens stora favorit, Villa Lidköping. Varför heter klubben Villa? Passar Joakim Anderssons och Felix Pherssons fart in i lagets sätt att spela? Vinner man SM-guld? Detta och mycket mer försöker man svara på i avsnittet som analyserar Västgötalaget inför säsongen. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - FALU BS

I det tredje avsnittet pratar man om klassiska Falu BS och om deras återkomst till Elitserien. Hur vill Jocke Forslund att hans lag ska spela? Har Daniel Bäck någon att leverera bollar till och håller laget sig kvar i Elitserien? Detta försöker Johansson och Säleby ge svar på. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN - TELLUS

I avsnittet pratar Patrik Johansson och experten Jakob Säleby om överraskningslaget IK Tellus och deras förutsättningar inför säsongen. Man pratar om skägg, Youtube-klipp, ett speciellt sätt att spela och varför laget nu spelar i blått istället för gult. 


Säsong 2: SÄSONGSGUIDEN – FRILLESÅS

MBP:s säsongsguide med Patrik Johansson och Jakob Säleby inleder med en analys av nykomlingarna Frillesås.


Säsong 1: AVSNITT 10 - med Jakob Säleby

Känd som Sveriges mest pratglade målvakt och Jakob Säleby gör ingen besviken när han berättar om utvecklingen av målvaktsspelet, varför han bröt med Villa Lidköping och om hans år i Sirius. Intervjuar gör Patrik Johansson. Klippt har Oskar Bernövall gjort. 


Säsong 1: AVSNITT 9 - med Pontus Blomberg

Patrik Johansson träffar sin lagkamrat i Vetlanda BK, Pontus Blomberg  som berättar om att vinna guld med sina bästa vänner, om svårigheten att byta till en defensivare roll och om framtiden i VBK.


Säsong 1: AVSNITT 8 - med Fredrik "Fidde" Johansson

Patrik Johansson träffar IFK Kungälvs mittfältsmotor Fidde Johansson som berättar om sin stora bandyfamilj, om känslan att förlora mot lillebrorsan och om framtiden i IFK.


Säsong 1: AVSNITT 7 - Säsongsguiden

Bandysäsongen närmar sig med stormsteg. MBP växlar upp och pratar cupspel, hårt matchande samt om och kring den stora säsongsguiden. Medverkande: Patrik Johansson och Johann Bernövall. 


Säsong 1: AVSNITT 6 - Ispremiär

Avsnitt 6 av #mbppod gör som #dambandynumret - kommer lite sent, alltså. Nu är det dock äntligen här och i avsnittet ligger fokus på försäsongen då "Putte" berättar om den långa väntan på ispremiären. Medverkande: Johann Bernövall, Patrik Johansson.


Säsong 1: AVSNITT 5 - "Snart är det kallt igen"

Mitt i den svajiga svenska sommarvärmen är #mbppod tillbaka och levererar ett rykande hett avsnitt med fokus på det nya serieupplägget samt silly seasons hetaste värvningar och klubbar.

Medverkande: Johann Bernövall, Patrik Johansson.


Säsong 1: AVSNITT 4 - En bandyspelares livspussel

Efter ett uppehåll är #mbppod tillbaka och sammanfattar vad som hänt sen sist. Dessutom diskuteras bandyspelarnas livspussel som halvtidsavlönade elitidrottare.

Medverkande: Johann Bernövall och Patrik Johansson


Säsong 1: FINALSPECIAL FRÅN TELE2 ARENA MED MARCUS NORMAN

MBP tar sig till Stockholm och Tele 2 Arena för ett specialavsnitt med fokus på Svenska Bandyfinalen. Vi gästas av Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman och pratar förutom bandyfinalen även TV-rättigheter och serieförslag.

Avsnittet presenteras i samarbete med Svenska Bandyfinalen och Carbon & Composites Sweden.


Säsong 1: AVSNITT 2 - Från Kungälv till Söderfors

I det andra avsnittet genom tiderna av MBP diskuteras bland annat IFK Kungälv och Elitseriens eventuella nedbantning till tio lag. Och så bjuds det på ett hissnande avslöjande om Daniel Mossberg.

Avsnittet presenteras i samarbete med Carbon & Composites Sweden.


Säsong 1: AVSNITT 1 - Piloten

Magasinet Bandyportföljen ger sig in i podcastens värld!