Historiskt hälsingederby - i Chabarovsk!

Historiskt hälsingederby - i Chabarovsk!

Bandyportföljen har under våren haft i uppdrag från Chabarovsk att bjuda in två svenska lag till en fyrlagsturnering i september. Nu står det klart att de två svenska lagen är de båda rivalerna från Hälsingland, Bollnäs GIF och Edsbyns IF.

Det är första gången någonsin som SKA Neftianik står värd för en internationell turnering för klubblag. Från den 5-8 september kommer Neftianik, Baikal Energy, Bollnäs och Edsbyn göra upp om seger i Governor Cup. Dom enda två svenska klubblagen som tidigare spelat i Khabarovsk är Boltic och Ljusdal som var på besök för vänskapsmatcher 1978 respektive 1982. Neftianik och regionen är väldigt glada att kunna genomföra denna turnering och bjuda lokalbefolkningen på internationell klubblagsbandy. Dessutom kommer det alltså att spelas ett historiskt hälsingederby i Ryssland.

Stefan Karlsson, sportchef i Edsbyn ser fram emot turneringen.
- Det ser vi fram emot både sportsligt och äventyrsmässigt. Det kommer att bli en häftig resa och vi tackar så mycket för inbjudan. Vi har kört på bra träningsmässigt och detta kommer bli något extra för oss och gör att försäsongen blir ännu mer intressant och motiverande.

ANNONS

ANNONS

Svenne Olsson, tränare i Bollnäs ser även han positivt på turneringen och tror att det är en annorlunda resa som laget kan få nytta av:
- Det känns väldigt hedrande att få frågan av organisationen i Neftianik och vi ser det som en grymt häftig, inspirerande och annorlunda grej. Dessutom tror vi att lite tokiga, andra miljöer kommer ge oss bra bilder som grupp och lag att ta med oss i vår teambuilding. Att köra ett hälsingederby i Chabarovsk ca 800 mil bort är ju en rätt cool grej. Varför åka 20 min när man istället kan köra det på andra sidan jorden säger Olsson skämtsamt.

- Vi ser som sagt fram emot en häftig resa och är stolta över att ha fått frågan från ett av världens bästa lag.

I turneringen kommer lagen att möta varandra i en gruppspelsfas för att sedan spela bronsmatch samt final. Samtliga matcher kommer att spelas 2x45 min.

Governor Cup
Datum: 5-8 september
Deltagande lag: SKA Neftianik, Baikal Energy, Bollnäs GIF, Edsbyns IF
Arena: Jerofej Arena

Skärmavbild 2019-07-02 kl. 09.06.57.png
Stjärnförsvararen utsedd till ryska ligans MVP - se samtliga utmärkelser

Stjärnförsvararen utsedd till ryska ligans MVP - se samtliga utmärkelser

Elitklubbarna i Norge vill göra som svensk elitbandy

Elitklubbarna i Norge vill göra som svensk elitbandy