Kina överväger att bygga tre konstfrusna bandyplaner

Kina överväger att bygga tre konstfrusna bandyplaner

Det internationella bandyförbundet (FIB) jobbar i tätt samarbete med Kina för att etablera bandyn i landet och nu öppnar landet för att bygga konstfrusna bandyplaner i norra delen av landet. 

Under onsdagen träffade ordföranden i FIB, Boris Skrynnik bland annat ordföranden i olympiska kommittén i Kina, Gao Zidane. Mötet handlade mestadels om utvecklingen av bandyn i Kina och planer för att starta ungdomsverksamhet och att bygga bandyplaner. Gao Zidane är positiv till utvecklingen av sporten i landet framförallt i de norra provinserna där klimatet passar bandyn bättre och den kinesiska ledningen lägger stor vikt vid etableringen av ungdomsbandy. 

Idag finns det inga konstfrusna bandyplaner i Kina men det finns planer på att bygga och mycket kommer att hänga på hur lyckat bandy VM för damer samt herrarnas B-VM i Harbin under 2018 kommer att bli. 

Testa fyra nummer av Magasinet Bandyportföljen för bara 299 kr

Under dagen kommer FIB även att finnas med på utställningen World Winter Sports Expo i Peking där besökarna kan bekanta sig med bandyklubba och boll samt se klipp från bandyspel. 

Källa: rusbandy.ru

Hyllningscermoni för Bronnikov i Kirov

Hyllningscermoni för Bronnikov i Kirov

Fem nummer blir fyra för Bandyportföljen

Fem nummer blir fyra för Bandyportföljen