Kina överväger att bygga tre konstfrusna bandyplaner

Det internationella bandyförbundet (FIB) jobbar i tätt samarbete med Kina för att etablera bandyn i landet och nu öppnar landet för att bygga konstfrusna bandyplaner i norra delen av landet.

Under onsdagen träffade ordföranden i FIB, Boris Skrynnik bland annat ordföranden i olympiska kommittén i Kina, Gao Zidane. Mötet handlade mestadels om utvecklingen av bandyn i Kina och planer för att starta ungdomsverksamhet och att bygga bandyplaner. Gao Zidane är positiv till utvecklingen av sporten i landet framförallt i de norra provinserna där klimatet passar bandyn bättre och den kinesiska ledningen lägger stor vikt vid etableringen av ungdomsbandy.

Idag finns det inga konstfrusna bandyplaner i Kina men det finns planer på att bygga och mycket kommer att hänga på hur lyckat bandy VM för damer samt herrarnas B-VM i Harbin under 2018 kommer att bli.

Under dagen kommer FIB även att finnas med på utställningen World Winter Sports Expo i Peking där besökarna kan bekanta sig med bandyklubba och boll samt se klipp från bandyspel.

Källa: rusbandy.ru

Bandy i Kina

Kina, ett land som traditionellt sett inte har haft någon stark koppling till bandysporten, har på senare tid uttryckt intresse för att öka sitt engagemang i sporten. En del av detta engagemang innebär att bygga tre konstfrusna bandyplaner runt om i landet.

Bandy är en sport som spelas på is och liknar ishockey och rinkbandy, men spelas med en rund boll istället för en puck eller en boll. Sporten har historiskt varit populär i Ryssland, Finland och Sverige, men har på senare tid börjat sprida sig till andra delar av världen.

Kina har tidigare deltagit i bandyturneringar som Asiatiska Vinterlekarna och har också skickat ett landslag till Bandy-VM. Genom att bygga konstfrusna bandyplaner hoppas Kina att sporten kommer att bli mer populär i landet och att fler människor kommer att upptäcka och bli intresserade av sporten.

Att bygga konstfrusna bandyplaner är en stor satsning, men det kan också ha positiva effekter på landets ekonomi och turism. Det kan bidra till att öka intresset för vintersporter i Kina, vilket kan göra landet mer attraktivt som resemål för turister.

Förutom byggandet av konstfrusna bandyplaner, kommer Kina också att hålla flera bandyträningstävlingar för att främja sporten och öka intresset för den. Detta kan leda till fler bandyspelare och lag i Kina och därmed öka landets chanser att konkurrera internationellt på högsta nivå.

Kinas beslut att investera i bandy visar på en spännande utveckling för sporten och öppnar nya möjligheter för dess fortsatta tillväxt och utbredning. Det ska bli intressant att se hur sporten utvecklas i Kina och hur landets investeringar kommer att bidra till sportens internationella utveckling.

Kina överväger att bygga tre konstfrusna bandyplaner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *