Tellus Bandy hissar prideflaggan på Zinken

IK Tellus flaggning av prideflaggan på bandyplanen inför det lokala derbyt på Zinkensdamm är ett viktigt ställningstagande för alla idrottsentusiaster. Detta initiativ från Tellus understryker vikten av inkludering och respekt för mångfald i idrotten och samhället i stort.

Bandy, precis som andra idrotter, kan vara en svår miljö för personer som inte passar in i normen. Det kan skapa en känsla av utanförskap och isolering. Genom att lyfta fram regnbågsflaggan och ta ställning mot diskriminering visar Tellus sin vilja att inkludera alla och skapa en trygg miljö för alla idrottare, oavsett bakgrund eller sexuell läggning.

Att lagkaptenen Aksel Örn Ekblom bär en kaptensbindel i regnbågsfärger är också ett viktigt symboliskt ställningstagande, och med beställningen av regnbågsfärgade hörnflaggor kommer klubben att göra ytterligare ett statement om sin ståndpunkt.

Satsningen på att locka mellan 4 000 och 5 000 åskådare till derbyt mot Hammarby är också imponerande, och det visar att initiativ som detta kan öka intresset för sporten och göra den mer inkluderande.

Sådana initiativ är viktiga för att skapa en öppen och inkluderande idrottskultur, där alla kan känna sig välkomna och uppskattade. Det är ett steg mot en mer rättvis och mångfaldig värld, och det är viktigt att fler klubbar och idrottsorganisationer tar efter Tellus exempel.

– Vi gör detta för att ta ställning och visa att vi är en förening som välkomnar allt och alla, oavsett vad man tror på eller vem man tycker om. Jag tycker det är en självklarhet att vi som förening tar ställning för det. Inom idrotten är det många gånger ett hårt klimat, och exempelvis homosexualitet är inget som är helt accepterat än, åtminstone inte på herrsidan. Mot den bakgrunden är det viktigt att idrottsföreningar tar sitt ansvar för att visa att det inte är något konstigt, säger Daniel Eiderbäck, marknadsansvarig i Tellus.

 

Tellus Bandy hissar prideflaggan på Zinken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *