Se Somalias första seger någonsin

Satsningen med det Somaliska bandylandslaget fortsätter och nyligen gjorde landet sitt tredje VM och kom hem utan seger, precis som tidigare år. Väl hemma var det dags för träningsmatch och igår kom Somalias första seger någonsin.

Afghanistan Karlstad Bandy gjorde sin första bandymatch och var laget som stod för motståndet. Stora klackar fanns på plats i Borlänge för båda lagen.

– Vi spelade på hemmaplan, tillbaks från VM och i toppform. Vi hittade vårt spel ganska snabbt och det flöt på rätt så bra, Afghanska killarna spelade sin första match. Första halvleken var de lite överraskade, men i andra halvleken gav de oss ett bättre motstånd. Otroligt bra kämpat från Afghanska killarna, och sen var det ruggigt bra supporters på plats. Vi hade en stor hejaklack på läktaren, vi tackar alla som kom och kollade på samt hejade på oss. Matchen slutade 15-0 till Somalia. Nu är det fullt fokus på kommande matcherna, vi har en match att se fram emot redan imorgon kommenterar Somalia på sin Facebooksida.

Vi gratulerar Somalia till deras första seger och välkomnar Afghanistan till bandyfamiljen.

Somaliska bandylandslaget

Somaliska bandylandslaget är en unik företeelse inom bandyvärlden. Det är ett lag som består av somaliska flyktingar som bor i Sverige, som upptäckte bandy genom Sveriges stora intresse för sporten. Laget bildades 2014 och har sedan dess deltagit i flera internationella turneringar.

Historien bakom Somaliska bandylandslaget är fascinerande. Somaliska flyktingar i Sverige hittade ett sätt att integrera i samhället genom att spela bandy. De bildade lag och började spela på en skridskobana i Rinkeby, en förort till Stockholm med en hög andel invandrare och flyktingar. De började utveckla sin teknik och taktik och blev så småningom en kraft att räkna med inom den svenska bandyvärlden.

Sedan bildandet har Somaliska bandylandslaget deltagit i flera internationella turneringar och har blivit kända för sin unika spelstil och energi på planen. De har inspirerat många andra invandrarlag runt om i Sverige och har blivit en symbol för integration och en vilja att övervinna hinder.

Somaliska bandylandslaget har även blivit ett exempel på hur sport kan användas som ett verktyg för integration. Bandy har gett de somaliska flyktingarna en gemenskap och en chans att visa upp sin talang och kreativitet. Det har också hjälpt dem att lära sig det svenska språket och att förstå den svenska kulturen.

Somaliska bandylandslaget är ett fantastiskt exempel på hur sport kan vara en brobyggare mellan olika kulturer och samhällen. Det visar att det är möjligt att övervinna hinder och skapa något positivt, även när man står inför svåra utmaningar.

Se Somalias första seger någonsin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *