Damfinalen sågs av flera än någonsin – också på TV

SM-finalerna i bandy sågs på plats av 6478 (damfinalen) respektive 18 667 (herrfinalen).

SVT sände båda finalerna. Damfinalen sågs enligt MMS, institutet som mäter tittarsiffror, av 114 000 tittare. Herrfinalen sågs av 154 000 åskådare.

Som jämförelse sågs TV 4:s sändning av SHL-kvartsfinalen mellan Djurgården och Skellefteå av 165 000 (tredje perioden). SVT:s sändning från konståknings-VM på morgonen samma dag sågs av 136 000. SVT:s sändning senare av NHL-matchen Edmonton-Ottawa av 73 000.

Samtidigt var bandyn långt ifrån SVT:s sändningar från skidskytte och längdskidåkning som sågs av runt 800 000 tittare. Den fotbollsmatch mellan Sverige och Rumänien som sändes parallellt med bandyfinalen sågs av 963 000 (andra halvlek, första halvlek hade 713 000).

I ett historiskt perspektiv kan vi konstatera att damfinalen sågs av fler än någonsin, både på plats och på TV. Herrarnas final har emellertid inte setts av färre tv-tittare under 2010-talet. Som ni ser har siffrorna skiftat ganska dramatiskt. Det som kan sägas är att Hammarbys finaler dragit mest folk på plats såväl som på TV.

VM-finalen i bandy, som också den sändes av SVT, sågs av 471 000 tittare. Det var i nivå med SVT:s sändningar från alpina världscupen samma dag.

Damfinalen sågs av flera än någonsin – också på TV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *